Jaa ystävillesi

Galleria Unelma, Kauppamiehentie 6, 2. krs ja Kulttuurikeskuksen Nuottiparvi, 2. krs

Akateemisten Naisten 100-vuotisjuhlan kunniaksi taidenäyttely Espoon Tapiolassa

Suomen Akateemiset Naiset ry viettää 100-vuotisjuhlavuottaan. Liitto perustettiin jo vuonna 1922 ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Johtavana ajatuksena oli maailmanrauhan ylläpito ja naisten rooli yhteiskunnassa. Tärkeimpinä tavoitteina oli ja on edelleen edistää naisten ja tyttöjen koulunkäyntiä, opiskelumahdollisuuksia sekä tasa-arvoa ja oikeuksia. Vuotta on jo juhlistettu monin tavoin, pääjuhla oli toukokuussa Kämpin peilisalissa. Kukin paikallisyhdistys on järjestänyt tai järjestää oman erityistapahtumansa. Paikallisia yhdistyksiä on 19.

Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset ry on valmistellut jo pitkään usean lähiyhdistyksen jäsenten yhteistä taidenäyttelyä. Siinä on mukana töitä Helsingin ruotsinkielisestä yhdistyksestä, Espoosta, Vantaalta, Hyvinkäältä sekä Kauniaisten Zonta-yhdistykseltä.

Näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 5.9.2012 klo 14-16.30. Avajaisissa on myös ohjelmaa, joten pyydämme saapumaan ajoissa. Näyttely jakaantuu kahteen tilaan, Galleria Unelmaan, Kauppamiehentie 6, 2. krs, jossa avajaiset ovat. Toinen osa näyttelyä on Kulttuurikeskuksen näyttelytilassa Nuottiparvi. Molemmat näyttelyt ovat avoinna koko syyskuun. Galleria Unelmassa myydään lisäksi taiteilijoiden kehystämättömiä vedoksia Nepalin Akateemisten Naisten hyväksi.

Näyttely koostuu akvarelleista ja akryylitöistä. Sen valmistelussa ryhmää avusti kuvataiteilija Marja Mali. Näytteilleasettajat ovat avajaisissa esittelemässä töitään ja tekniikoitaan. Aiheet ovat löytyneet lähipiiristä, luonnosta ja ympäristöstä, kotimaasta ja maailmalta. Jotkut töistä kuvastavat järjestöjen toimintaa ja tavoitteita, toiset liittyvät omiin kokemuksiin ja tunnelmiin. Yksi näytteillepanija totesikin, että maalaaminen vaatiin joskus yhteisöllisyyttä, joskus taas yksinäisyyttä ajatusten ja ideoiden kiteyttämiseksi. Aina se on nautinnollinen kokemus, jonka haluamme jakaa kanssanne.

Missiomme on akateemisten naisten työuran, yhteiskunnallisen aseman ja tasa-arvon edistäminen. Liitto yhdistää akateemisia naisia, tukee heidän tieteellistä työtään ja asiantuntijuuttaan sekä
kannustaa heitä aktiiviseen toimintaan yhteiskunnan kaikilla aloilla.

Lisää tietoa toiminnastamme:

https://ekanry.fi/

https://akateemisetnaiset.fi

Lisää tietoa taidenäyttelystämme: Heidi Pihlatie hpihlatie@gmail.com puh 050 3220506

Suositellut julkaisut