Jaa ystävillesi

Auroras on valtakunnallinen verkosto, joka tukee työelämäaiheisen yksilö- ja ryhmämentoroinnin sekä muun työelämäteemaisen toiminnan avulla maahan muuttaneiden, koulutettujen naisten ja maahan muuttaneiden kotiäitien kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Verkosto toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Vaasan seudulla, Seinäjoella sekä etänä paikkakunnasta riippumattomasti.

Haluatko auttaa maahanmuuttajanaisia työllistymään? Liity mukaan vapaaehtoiseksi mentoriksi! Kaipaatko tukea työnhakuun? Katso mitä millaista tukea voit saada.

Auroras Espoon Matinkylä

Maahanmuuttajanaiset saivat mentoroinnista eväitä työnhakuun

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen.  Espoon Matinkylässä oli tarkoitus aloittaa korkeakoulutettujen maahanmuuttajanaisten henkilökohtaiset mentorointitapaamiset maaliskuussa. Ne aloitettiin –  mutta ZOOMissa.  Kolme upeaa  naista kävi ohjelman loppuun ja toukokuussa tapasimme vihdoin ja viimein todistustenjakotilaisuudessa ihan kasvokkain.  Oli suuri ilo kohdata toinen toisemme.

Auroras-mentoroinnin tavoitteena on perehdyttää koulutettuja maahanmuuttajanaisia suomalaiseen työelämään ja antaa eväitä ja työkaluja työnhakuun sekä kehittää työelämässä tarvittavaa kielitaitoa.  Erittäin tärkeää on myös samassa tilanteessa olevien toisten Suomeen muuttaneisten naisten vertaistuki.   Rohkeus ottaa oma paikkansa ja tuoda itsensä näkyviin suomalaisessa työelämässä on haastavaa.  Maahanmuuttajalle juuri ensimmäisten askelmien ja ovien löytäminen oman suomalaisen urapolun alkuun voi tuntua ylivoimaiselta.  Auroras-verkoston mentorointiohjelmat tähtäävät näiden esteiden ylittämiseen.

Suomessa on paljon kyvykkäitä, osaavia ja työelämään valmiita ulkomaalaisia koulutettuja naisia, joille maamme on jo tullut tutuksi.  Heidän tukemiseensa kannattaa panostaa yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

Auroras Matinkylä k 2021 Koko kevät Zoomissa koronan vuoksi… Satu puuttuu kuvasta.
Mariia Bobrova, Huriye Genc ja Zulfa Awol Auroras päättäjäiset 20.5.2021
Auroras Aktorit ja Mentorit Esplanadilla 20.5.2021

[instagram-feed]