Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

Kaikkiin tilaisuuksiin pyydämme ilmoittautumaan, yleensä sihteerille tai erillisten ohjeiden mukaisesti. HUOM! Oranssilla tekstillä olevat tapahtumat järjestää VAN. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset yhdistyksen nettisivuilta.

Syyskuu

13.09.

Tutustuminen Laila Pullisen näyttelyyn Nissbackan veistospuistossa klo 17.00.

20.09.

Lounastapaaminen Ravintola Sapusca klo 12.00.

Lokakuu

06.10.

SANL liittokokous Raumalla.

10.10.

Pääkaupunkiseudun yhdistysten järjestämä Työn Murros seminaari klo 15-18.30, paikkana Tekniskan salit (Eerikinkatu 2, 6 krs.).

17.10

Lokakuun Leidilounas klo 12.00 paikkana Tapiola Garden.

24.10

Eija Laineen esitys aiheesta KV-strategia klo 18-20 Ison Omenan palvelutorilla kokoushuoneessa Kari.

25.10.

Veronica Kalhourin esitelmä kunniaväkivallasta, paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Marraskuu

14.11.

Marraskuun Leidilounas Isossa Omenassa. Paikka tarkentuu.

Näytelmä Musta Saara klo 19, Kansallisteatteri.

26.11.

Lounastapaaminen klo 12.00, Tikkurilan Lysti, Vernissakatu 3.

SANL naisasianaisten yhdistys

Suomen Akateemisten Naisten Liitto (SANL) perustettiin jo v. 1921 Kansainvälisen Yliopistonaisten Liiton (IFUW) mallin ja ideoiden innoittamana. SANLin ensimmäiset paikallisjärjestöt perustettiin v. 1927 ja siitä alkaen lukumäärä vähitellen kasvoi.

Liiton ja jäsenyhdistysten ensisijaiset tavoitteet, naisten aseman edistäminen ja tasa-arvo ovat säilyneet toiminnan keskiössä. Uusia haasteita ja teemoja on noussut esiin, mm. kasvaneen maahanmuuton seurauksena. Yhtäläiset työurat ja samapalkkaisuus ovat nyt tärkeitä tavoitteita.Naisiin kohdistuva väkivalta, nuorten koulutettujen naisten työllistyminen ja nuorten syrjäytyminen ovat myös uusia alueita, joihin tulisi pureutua perusteellisemmin.

Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset

Espoon Akateemiset naiset perustettiin vasta v. 1988 SANL:in puheenjohtajaksi v. 1982 valitun Marjatta Koskijoen aloitteesta. Varsinaisena dynamona alkuvuosina oli kuitenkin Pirkko-Liisa Enäjärvi-Jantunen, josta tuli Espoon-Kauniaisten Akateemisten Naisten ensimmäinen puheenjohtaja. Hänellä oli sitä ennen kertynyt jo runsaasti kokemusta Suomen Akateemisten Naisten Liiton, SANL:in, hallituksesta ja monesta paikallisyhdistyksestä.

Espoon Akateemiset naiset laajeni vähitellen Espoon-Kauniaisten Akateemisiksi Naisiksi (EKAN ry). Vuosittaisten ohjelmien kirjo on ollut suuresti kiinni jäsenten kiinnostuksen kohteista. Ajankohtaisiin teemoihin perehtyminen ja uusien näkökulmien etsiminen aiempiin haasteisiin on ollut toiminnan kimmokkeena. Ollaan oltu valmiita kohtaamaan uusia haasteita ja omaksumaan uutta. Yksi tällainen haaste oli mm. ”Luetaan yhdessä” -toiminnan eli suomen kielen opetuksen käynnistäminen maahanmuuttajanaisille. Samalla toiminta edistää kotoutumista. Kotoutuminen on päämääränä myös ”Auroras” -verkostossa, jossa EKAN ry on mukana.  Kohderyhmänä ovat yliopisto- tai korkeakoulututkinnon suorittaneet maahanmuuttaja-naiset, joita pyritään perehdyttämään Suomen työelämään.