Jaa ystävillesi

Luetaan yhdessä -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka tukee maahanmuuttajanaisten kielen oppimista ja muuta kotoutumista. Verkosto tarjoaa vapaaehtoistyönä lukutaidon ja suomen ja ruotsin kielen opetusta eri puolilla Suomea. Opetus on ilmaista. Verkostoa hallinnoi Suomen Akateemisten Naisten Liitto (SANL).

Verkostoon kuuluu yli 100 ryhmää ympäri Suomea ja vapaaehtoisia opettajia on yli 600 ja opiskelijoita noin 3000. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa kahden tunnin ajan. Koronatilanteen vuoksi opetusryhmät kokoontuvat tällä hetkellä netissä, yleensä Zoomissa.

Liittymällä vapaaehtoiseksi voit edistää maahanmuuttajanaisten kotoutumista maahamme. On tärkeää, että olet mukana!

Luetaan yhdessä-verkoston toimintaa Espoossa

Opetus on opiskelijoille maksutonta, koska opettajat ovat vapaaehtoistyöntekijöitä. Opetusmateriaalina käytetään eri osaamistasoille tarkoitettuja oppikirjoja ja ryhmän itse tuottamaa aineistoa.

Espoossa on opetusryhmiä kaikissa kaupunkikeskuksissa. Korona-aikana ryhmät eivät ole voineet kokoontua lähiopetukseen, mutta etäopetusta on ollut jonkun verran tarjolla. Kielen oppimisen lisäksi toiminnan tarkoituksena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista, antaa mahdollisuus sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja tulla tutuksi suomalaisten elämäntapojen kanssa.

Matinkylän Naapuruustalossa (aik. Asukastalo Kylämaja) ryhmä on kokoontunut kerran viikossa kahden tunnin mittaiseen opetukseen. Opettajia on 10, mikä mahdollistaa osittaisen pienryhmä- tai yksilöllisen opetuksen. Opiskelijat ovat koulutustaustaltaan hyvin erilaisia, aina lukutaidottomista korkeakoulututkinnon suorittaneisiin. Tietysti myös suomen kielen taito vaihtelee. Lukuvuonna 2019-2020 opiskelijoita oli 35 ja he tulivat 17 eri lähtömaasta. Naapuruustalossa ei ole järjestetty lastenhoitoa, mutta lapset ovat olleet tervetulleita mukaan luokkaan.

[instagram-feed]