Jaa ystävillesi

EKANin järjestämä Ruukinrannan kävely tarjoaa kauniita merimaisemia, hienoja vanhoja rakennuksia sekä paljon tarinoita. Nämä paikat esiintyvät myös Enni Mustosen huippusuosituissa Syrjästäkatsojan tarinoita -romaaneissa, etenkin teoksissa Ruokarouva ja Ruokarouvan tytär. Rauhalliseen tahtiin kävellen ja pysähdellen retkeen menee noin kaksi tuntia. Kävelyä tulee muutamia kilometrejä. Kierros alkaa Villa Elfvikistä (Elfvikintie 4) ja päättyy Tarvaspäähän, jossa on mahdollisuus nauttia kahvista kahvila Zoceriassa. Gallen-Kallelan museo on valitettavasti suljettu näyttelyvaihdoksen vuoksi.

On hyvä huomioida, että kierros ei pääty lähtöpaikkaan. Jos tulee autolla aloituspaikkaan Villa Elfvikiin ja jättää auton sinne, on käveltävä takaisin Tarvaspäästä. Asia järjestyy kuitenkin yhteistyöllä esimerkiksi niin, että muutamat ”autolliset” vievät autonsa valmiiksi Tarvaspäähän.

Kävelyretken oppaana toimii  VTM Mari Anthoni. Espoon historian perinpohjin tunteva Mari on tuttu monelle ekanilaiselle aiemmista tilaisuuksista. Hänellä on hieno taito tehdä historia eläväksi tarinoiden avulla.

Ilmoittautuminen 1.9. mennessä sähköpostiosoitteeseen ekan.naiset@gmail.com

Ota ystäväsi mukaan tähän mielenkiintoiseen tapahtumaan. Kävelykierroksen päätteeksi on  kahvitarjoilu kahvila Zoceriassa Tarvaspäässä. Retki ja kahvitarjoilu ovat osallistujille maksuttomia.

Retken kulut katetaan Espoon kaupungin EKAN:ille myöntämän kulttuuriprojektiapurahan turvin.

Suositellut julkaisut