Jaa ystävillesi

MatkaUnelmia Myanmarissa Tiistai 1.6.2021 klo19

KULTAISTEN PAGODIEN MYANMAR

Myanmar (aiemmin nimeltään Burma) on kätkettyjen aarteiden maa Kaakkois-Aasiassa.  Itsenäistyttyään vuonna 1948 maa on ollut muusta maailmasta eristyksissä ja länsimainen kulttuuri on vaikuttanut siihen vain vähän. Hengellisyys on merkittävä osa kansan identiteettiä. Sen huomaa kaikkialla: niin ihmisissä itsessään kuin temppeleissä, pagodeissa, stupissa ja luostareissa. On vain vähän paikkoja, joissa ei näe useaa pagodia samanaikaisesti.

Tällä matkalla oppaanamme on Annemai Lindström, joka matkasi  Helsingin yliopiston alumnien mukana Myanmarissa ja jakaa meille nyt ikumuistoisia kokemuksiaan.

Kiertomatkamme alkaa Yangonista maan suurimmasta kaupungista. Siellä voimme ihailla Swedagonia maailman suurinta buddhalaista stupaa. Yangonista jatkamme matkaa entisen Baganin kuningaskunnan rauniopääkaupunkiin Baganiin, jossa on enemmän stupa- ja temppelirakennuksia kuin Euroopassa katedraaleja. Bagan kuuluu maailman kiinnostavimpien nähtävyyksien joukkoon.

Matkaamme veneellä Irrawaddy -joella pienelle Kyun Thirin saarelle, jossa tutustumme perinteiseen maalaiskylään. Mandalayn lähellä sijaitsevassa Amapuran kaupungissa näemme 200 vuotta vanhan 2 km pitkän tiikistä paalujen varaan rakennetun U Bein -sillan. Näemme myös, miten munkit kävelevät riisialmut kulhoissaan päivän pääaterialle. Käymme buddhalaisten kirjoitusten pyhäkössä.

Pääsemme venekyydissä Inle-järvelle, jossa asuu viljelystä harjoittava intha-heimo. Järvellä näemme yhdellä jalalla tasapainoilevia kalastajia ja kelluvia puutarhoja. Näemme myös, miten lootuksenvarsista syntyy hienoa lankaa ja kangasta. Matkan päätämme 7 km pitkälle Ngapali Beach’ille Bengalin lahdella.

EKAN toivottaa kaikki Suomen SANLin jäsenet tervetulleeksi MatkaUnelmiin Myanmariin.

Tätä Teams-linkkiä klikkaamalla olet matkalla. Click here to join the meeting

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Picture3_Myanmar.jpg

6.5.21 HI

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]