Jaa ystävillesi

Opastettu kävelykierros Hietaniemen ortodoksisella hautausmaalla perjantaina 28.5.2021 klo 15-17

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kauniiseen ortodoksiseen hautausmaahan ja sinne kätkeytyviin kiehtoviin tarinoihin ja ihmiskohtaloihin! Oppaanamme on VTM Mari Anthoni. Ilmoittautumiset EKANin sähköpostiin. Retken hinta on 10€ jäseneltä ja 15€ ystävältä (tasaraha mukaan).

Tapaamme hautausmaalla Pyhän Profeetta Eliaan kappelin edessä, osoitteessa Lapinlahdentie 2. Kyseessä on vanha kappeli, jonne vievän portin pielessä on vanha puinen rakennus. Kappeli on myös ihan portin vieressä ja näkyy kadulle.

Tutustumme VTM Mari Anthonin johdolla pääkaupunkiseudun monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta kertovaan hautausmaahan ja näemme niin menneiden vuosisatojen kuuluisien kauppiassukujen, kuten Sinebrychoffien ja Kiseleffien vaikuttavia hautamonumentteja kuin uudempiakin hautoja – mm. Sammy ja Kiril ”Kirka” Babitzinin haudan. Lisäksi kuulemme mm. Venäjän keisariperheen viimeisestä hovineidistä Anna Vyrubovasta, Fabergén suvusta, tunnetuista taiteilijoista, sotilaista ja traagisista rakkaustarinoista sekä käymme sankarihaudoilla.

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]