Jaa ystävillesi

Jäsenkirje 19.5.2021

Suuri vaalipaneelimme on huomenna torstaina 20.5. klo 17 Click here to join the meeting. Sen juontaa jäsenemme Veronica Kalhori. Panelisteja on kutsuttu kaikista puolueista. Keskustelun teemana on tasa-arvon toteutuminen Espoossa.

Opastetulle kierrokselle Hietaniemen ortodoksisella hautausmaalla on vielä tilaa. Ilmoittautuminen vastaamalla tähän sähköpostiin. Jäljempänä teksti, jossa mm tapaamispaikka kierroksen alkuun.

MatkaUnelmia Myanmarissa: ajankohta muuttui, on tiistai 1.6. klo 19.

Runsasta osanottoa toivoen

EKANin hallituksen puolesta

Armi

Puh. 0400 453442

Opastettu kävelykierros Hietaniemessä perjantaina 28.5 klo 15

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kauniiseen ortodoksiseen hautausmaahan ja sinne kätkeytyviin kiehtoviin tarinoihin ja ihmiskohtaloihin! Oppaanamme on VTM Mari Anthoni. Ilmoittautumiset EKANin sähköpostiin. Retken hinta on 10€ jäseneltä ja 15€ ystävältä (tasaraha mukaan).

Tapaamme hautausmaalla Pyhän Profeetta Eliaan kappelin edessä, osoitteessa Lapinlahdentie 2. Kyseessä on vanha kappeli, jonne vievän portin pielessä on vanha puinen rakennus. Kappeli on myös ihan portin vieressä ja näkyy kadulle.

Tutustumme VTM Mari Anthonin johdolla pääkaupunkiseudun monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta kertovaan hautausmaahan ja näemme niin menneiden vuosisatojen kuuluisien kauppiassukujen, kuten Sinebrychoffien ja Kiseleffien vaikuttavia hautamonumentteja kuin uudempiakin hautoja – mm. Sammy ja Kiril ”Kirka” Babitzinin haudan. Lisäksi kuulemme mm. Venäjän keisariperheen viimeisestä hovineidistä Anna Vyrubovasta, Fabergén suvusta, tunnetuista taiteilijoista, sotilaista ja traagisista rakkaustarinoista sekä käymme sankarihaudoilla.

TapahtumaPäivä/klo/ paikka Linkki etätapahtumaan
Henkilökohtainen etäopastusErikseen sovittava ajankohtaEntersenior ry:n ilmainen neuvontaTäytä etäopastuspyyntö-lomake 
Lomake aukeaa selaimessa uudelle välilehdelle. 
Pitääkö huolestua digistä?torstai 20.5. klo 15Jos ajankäyttö ja sosiaaliset suhteet ovat aina digiä?https://www.enchant.fi/stn/pitaisiko-huolestua-digitalisoinnista-20042021 Aiempia tallenteitakin voi vielä katsoa.

Vaalipaneelitorstai 20.5. klo 17   juontajana Veronica KalhoriEri puolueiden naisehdokkaat keskustelemassa tasa-arvostaClick here to join the meeting
Koronan vaikutukset maksamiseentiistai 25.5 klo 17Ekonomisti Meri Sintonen https://www.mediaserver.fi/live/rahamuseo
Kirjapiiritorstai 27.5. klo 19Kirjat ovat:  * Saara Turunen: Järjettömiä asioita (tai joku muu ) * Vera Vala: Aprikoosiyöt
Click here to join the meeting
MatkaUnelmiatiistai 1.6. klo 18.30Kohteena Myanmar  
Click here to join the meeting

Digitaalinen kulttuuritalo Urban Espoo Jatkuvasti uutta ja monenlaista, musiikkia, taidetta jnewww.urbanespoo.fi  
Sibelius-AkatemiaYoutube-kanavallaJatkuvasti erilaisia suoria tai tallennettuja esityksiähttps://www.uniarts.fi/tapahtumat/mukarock-2021/  
Runoja ikäihmisille ja satuja lapsilleElävää ohjelmaa puhelimessa kuultunaVoi tilata ilmaiseksi.https://hevosenkenka.fi/satupuhelin/  
Oopperaa kotisohvalle ilmaiseksi 30 eurooppalaisen oopperatalon esityksiähttps://oopperabaletti.fi/operavision/  
ÄänikanavaKansallisteatteriVoi kuunnella mm runouttahttps://soundcloud.com/kansallisteatteri

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]