Jaa ystävillesi

Kansainvälinen toiminta

Suomen Akateemisten Naisten Liitto kuuluu Euroopan Akateemisiin Naisiin (UWE) ja KANN-verkostoon, joka kokoaa vuosittain yhteen Itämeren alueen kansalliset liitot. Jokainen EKANin jäsen voi osallistua halutessaan GWI:n, UWE:n  ja KANN:in seminaareihin ja konferensseihin.

Suomen Akateemisten Naisten Liiton strategian mukaisesti kansainvälisessä toiminnassa panostetaan yhteistyöhön kansainvälistä tasa-arvotyötä tekevien järjestöjen ja akateemisten naisten kattojärjestöjen (UWE, GWI) ja maajärjestöjen kanssa sekä korkeakoulutettujen maahanmuuttajanaisten asemaan ja työllistymiseen Suomessa. Lisäksi tuetaan Suomen Akateemisten Naisten Liiton paikallisyhdistyksiä kansainvälisen työn ideoinnissa ja toteuttamisessa ja ollaan mukana parantamassa tyttöjen ja naisten asemaa globaalisti.

Tavoitteena Akateemisten Naisten kansainvälisessä toiminnassa on hankeyhteistyö kansainvälistä tasa-arvotyötä tekevien järjestöjen kanssa, Suomen Akateemisten Naisten esillä pitäminen kansainvälisesti (kattojärjestöt ja maajärjestöt) sekä yhdistysten tietoisuuden ja paikallisen kansainvälisyystyön lisääminen. Toiminnan tavoitteena on edistää suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa.

Helena Ranta Forum

Helena Ranta Forum on vuosittain järjestettävä seminaari, joka keskittyy humanitääriseen työhön, konfliktien ratkaisemiseen sekä ihmisoikeuksiin. Forum kokoaa yhteen päättäjät ja kansalaiset sekä tutkijat ja käytännön toimijat keskustelemaan, jakamaan tietoa ja etsimään yhdessä keinoja totuuden esille saamiseksi, kärsimyksen vähentämiseksi ja ihmisoikeuksien edistämiseksi.

Seuraava Helena Ranta Forum järjestetään 30.8.2021 Tiedekulmassa, Helsingissä ja välitetään suorana verkkolähetyksenä. Vuoden 2021 Forumin teema on Muistaminen ja unohtaminen. Katso ja kuuntele viime vuoden Taakkasiirtymä ja anteeksianto -teemaisen Forumin puheenvuorot täältä.

Professori Helena Rannan haastattelun voit lukea Forumin sivuilla. Sinne on myös koottu Helena Rannan puheita ja tekstejä.

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]