Jaa ystävillesi

Hätäapukeräys Ukrainaan – ihmisoikeuksia on suojeltava myös sodan keskellä

Espoon-Kauniaisten Akateemiset naiset ry tuomitsee Venäjän hyökkäyksen ja osoittaa solidaarisuutensa ukrainalaisille. Sotilaalliset toimet ovat aina hyökkäys ihmisoikeuksia vastaan, ja konflikteissa erityisesti naisten ja tyttöjen ihmisoikeudet ovat vaarassa. YK:n Naiset, rauha ja turvallisuus – päätöslauselma on entistäkin ajankohtaisempi. Se velvoittaa konfliktin osapuolia suojelemaan naisia ja tyttöjä mm. sukupuoleen perustuvalta väkivallalta ja ottamaan naiset mukaan rauhan rakentamiseen.

Voit auttaa Ukrainan sotaa pakenevia lapsia lahjoittamalla Plan International Suomen hätäapukeräykseen ja tukea Ukrainan naisia perheineen UN Womenin kautta. 

Plan International on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton lastenoikeusjärjestö, joka tekee kehitysyhteistyötä ja humanitaarista työtä ympäri maailmaa. Plan haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Järjestö keskittyy erityisesti tyttöjen asemaan, koska tytöillä on sukupuolensa takia poikia heikommat lähtökohdat toteuttaa oikeuksiaan ja mahdollisuuksiaan.

https://lahjoita.plan.fi/hataapu

UN Women työskentelee Ukrainassa yhdessä kansalaisjärjestöjen, YK:n aluekoordinaattorin ja YK:n maatoimiston kanssa, seuraa tilannetta ja toimii harkiten muuttuvan tilanteen mukaan. Moldovassa tiimimme suunnittelee kohdennettuja toimia ja kehittää humanitaarista apua Ukrainasta tuleville pakolaisille.

https://unwomen.fi/lahjoitukset/hataapukerays-ukrainaan/

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]