Jaa ystävillesi

BEM-VINDAS NA MADEIRA !  

Millainen on keskellä Atlanttia sijaitseva kukkien saari, joka syntyi useista tulivuorenpurkauksista ja jonka löysivät kolme portugalilaista merenkulkijaa vuonna 1418 tullessaan pienemmälle Porto Santon saarelle myrskyltä suojaan?  Luonnon monimuotoisuus mykistää; kukat, kasvit, laakeripuut, luonnonvesialtaat ja huikeat kalliorannat – leppoisan lämmin eteläosa ja vuoristoinen ja jylhärantainen pohjoisosa. Pääsaari on vain 57 km pitkä ja 22 km leveä. Korkein vuorenhuippu, Pico Ruivo, on 1862 m korkeudella. Madeirasta on Casablancaan Afrikan rannikolle matkaa 600 km ja Manner-Euroopan rannikolle 900 km, joten liikenne kulki meriteitse siihen asti, kun lentokenttä valmistui vuonna 1964.  Asukkaita on saarella noin 254 000.

Ystävälliset ja rauhalliset madeiralaiset ovat sitkeitä selviytyjiä, jotka osaavat myös nauttia elämästään niin arkena kuin perinteisten juhlienkin aikaan. Saaren kukoistus alkoi sokeriruokoviljelmien sokerilla 1400-luvulta, jolloin Madeirasta tuli eurooppalaisille merkittävä kauppasatama. 1600-luvulla käytiin kauppaa viinillä ja englantilaisten merkitys kaupankäynnissä kasvoi. 1800-luvulla alkoi eurooppalaisten aristokraattien loma- ja terveysmatkailu saaren ihanteellisten ilmasto-olosuhteiden vuoksi. Saarella on sekä asunut että lomaillut kuuluisiakin henkilöitä; Itävallan viimeinen Habsburg-sukuinen keisari Kaarle haudattiin Monte-vuorelle vuonna 1922, Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill maalasi tauluja ja kirjoitti muistelmiaan lomallaan Reid Palace -hotellissa vuonna 1950, vaatimattomista oloista pääkaupunki Funchalista lähti maailmalle jalkapallotähti Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro ja tunnettuja suomalaisia edustavat saarella talvisin asustavat kirjailija Pirkko Saisio sekä ohjaaja Pirjo Honkasalo.Madeirasta tuli vuonna 1976 Portugalin autonominen alue ja sitä kuvastaa saaren mottokin ”Das ilhas as mais belas e livres” (Kauneimmat ja vapaimmat saaret).

Miksi  ihastuin Madeiraan?  Mitä muutakaan olisin voinut ?.  MatkaUnelmien merkeissä –  Nähdään pian !  Até breve!         Linkki  Click here to join the meeting

Elina Piki

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]