Jaa ystävillesi

Historiaa, kulttuuria ja nykypäivää

Turku, Suomen vanhin kaupunki, tarjoaa kävijälleen monenlaisia kokemuksia. Turun sydän on jokiranta, joka on kaunis niin kesällä kuin talvella. Aurinkoisena päivänä Aurajoen varret täyttyvät kävelijöistä ja kesäpäivää voi viettää myös jokilaivoilla tai terasseilla. Turun ravintolatarjonta on monipuolinen ja monet tunnetut ravintolat sijaitsevat aivan keskustassa.

Historian ja museoiden ystävälle Turusta löytyy paljon tarjontaa. Komea Tuomiokirkko, monet Suomen historian vaiheet nähnyt Turun linna sekä suuresta Turun palosta 1827 säästynyt Luostarinmäen alue ovat Turun kävijöiden suosikkeja. Myös taiteen ystävät löytävät Turusta useita käyntikohteita mm. Turun taidemuseon, Wäinö Aaltosen museon ja monia gallerioita. Varsinkin kesäaikaan Turussa on useita tapahtumia. Kävelyretkien, maisemien ja luonnon ystävät löytävät tiensä vehreälle Ruissalon saarelle.

Lähtisikö saaristoon?

Turusta käsin voi tehdä myös retkiä saaristoon. Turusta ja Nauvosta pääsee yhteysaluksella Seilin saarelle, jonka historia on kiinnostava monin tavoin. Seili on toiminut niin spitaalisten kuin mielisairaiden hoitopaikkana. 1900-luvulla tilat siirtyivät Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen käyttöön.  Turusta käsin voi lähteä myös kiertämään Saariston rengastietä. Mikäli mielii kauemmas saaristoon, pääsee Nauvosta käsin yhteysaluksella vaikkapa Jurmoon tai Utöseen. Jurmon saari lumoaa luonnollaan ja se on myös suosittu kohde lintubongareille.

Turun Akateemiset Naiset toivottavat kaikki EKANin ja SANLin jäsenet tervetulleeksi TURKU-iltaan.  Matkalle meidät johdattaa Sari Mäntylä-Asplund Turun Akateemisista Naisista. 

Hae parhaat kesävinkit täältä – Linkki >>>   Click here to join the meeting

Teksti ja kuvat: Sari Mäntylä-Asplund

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]