Jaa ystävillesi

Jäsenkirje 1.2.2021

Helmikuu on alkanut ja koronarajoitteet vain jatkuvat. Muuntovirus huolestuttaa, kuten myös se, että joissakin maissa väsymys maskien käyttöön ja rajoituksien noudattamiseen nostaa päätänsä. Toivottavasti me Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla jaksamme vielä – nauttikaamme kunnon talvesta, kun siihen kuitenkin on mahdollisuus. Liitän tähän perään tietoa Espoon kaupunginmuseon keskiviikko-ohjelmista. Siitä tuli mieleeni omat kävelykierroksemme. Lähettäisitkö vastauksena vinkkejä, mihin ja milloin toivoisit järjestettävän yhteisiä opastuskierroksia. Muutenkin hallitus toivoo ajatuksia ja ideoita, millaista toimintaa voisimme kevään aikana yhdessä harrastaa.

Joka kuukauden toinen tiistai klo 18 kokoonnumme etänä koko pääkaupunkiseudun laajuisesti teemalla Digitalisaatiolla tasa-arvoon. Ensimmäisen puheenvuoron tiistaina 9.2. klo 18 pitää Helsingin yliopiston dosentti Minna Lammi otsikolla Voidaanko digitaalisilla palveluilla edistää tasa-arvoa? Toivon,että osallistut ja kutsut mahdollisimman monta ystävääsi ja verkostoosi kuuluvaa kaveria mukaan. Tilaisuus on Ekanin organisoima ja on tosi noloa, jos osanottajia on vähän. Linkki tilaisuuteen Click here to join the meeting.

MatkaUnelmia-piirimme kokoontuu maanantaina 15.2. klo 19. Silloin kuulemme Armeniasta ja Vuoristo-Karabahista, hyvin ajankohtainen aihe.Linkki tilaisuuteen Click here to join the meeting.

Helmikuinen kirjapiiri on siirretty maaliskuulle. Kokoontuminen on torstaina 11.3. klo 14 Hanasaaren kahviossa. Voi osallistua omien luettujen kirjojen kokemuksilla, vaikka Heidi Pihlatieltä, puh.  050 3220506 saa myös yhteiset lukuvinkit.

Kunnallisvaalien lykkäämisestä keskustellaan vielä. Jos vaalit pidetään huhtikuussa, on Ekanin järjestämä ’naisnäkökulmainen’ vaalipaneeli tiistaina 23.3 klo 17 Ison Omenan palvelutorilla joko/tai tai sekä/että etäistunnon muodossa.

Liitolta on taas mahdollisuus anoa rahaa digikoulutukseen. Kertoisitko vastauksena viestiini, millainen tuki kännykän, tabletin tai tietokoneen käytössä hyödyttäisi sinua. Haluaisitko opastusta kotona henkilökohtaisesti, muualla pienryhmässä tai jotain muuta. Hallitus suunnittelee kontaktoida opiskelijajärjestöjä, digiosaaminen voisi olla yksi yhteistyömuoto. Opiskelijoitahan pyrimme saamaan toimintaan mukaan, kunhan säännöt sen sallivat.

Naisjärjestöjen Keskusliitto käynnistää 1.3. alkavan Suomi ilman naisia -hankkeen, jossa on tarkoitus tuoda esiin naisten vaikutus yhteiskunnassamme, lähinnä kuvina ja teksipätkinä somessa. Vinkkaisitko, millä kuvilla/miten Ekan voisi osallistua tähän kampanjaan?

Vastauksia odotellen, lämpimin ajatuksin

EKANin hallituksen puolesta

Armi

PS. Alla Espoon kaupunginmuseon ohjelmaa

Videot ovat katsottavissa ohjelman mukaisesti kyseisestä keskiviikosta klo 14 lähtien kuukauden ajan. Pääsette YouTube-kanavalle joko kirjoittamalla Googlen hakukenttään ”KAMU Espoon kaupunginmuseo youtube” tai klikkaamalla tätä linkkiä: https://www.youtube.com/channel/UCFBQope5JDi6Jkb_-e3xv7A/playlists

3.2. Saaristokuvia sadan vuoden takaa

Intendentti Leena Sipponen
10.2. Olemmeko kaikki kreikkalaisia?

Matkoja kulttuurin juurille
Helsingin yliopiston dosentti Timo Tuomi.

17.2. Hyvät ja pyhät saunaperinteet

Vapaa toimittaja ja kirjoittaja Satu Laatikainen

24.2. Ei kannettu vesi kaivossa pysy –

Vedenpuhdistuksen historiaa Espoossa

Museo-opas, HuK Elina Kangosjärvi

3.3. Kaija ja Heikki Sirenin arkkitehtuuria

Taidehistorioitsija, Kaikki ja ei mitään -näyttelyn kuraattori

Elina Standertskjöld

10.3. Pappiperheen elämäntapaa

FM Katja Weiland-Särmälä

17.3. Hylkeenmetsästys Suomessa aikojen saatossa

Museo-opas, KM Cecilie Sundman

24.3. Livet i Esbo centrum under sex decennier –

från landsbygd till stad

Hembygdsfadder Ann-Christine Lintula

7.4. Esineiden aineeton perintö

FM Katja Weiland-Särmälä

14.4. Ruusuja ja räsyjä – Gurli Nyholmin

tekstiilimaailma Saaristomuseo Pentalassa

Intendentti Suvi Kettula.

21.4. Historiakävely: Träskändan kartanopuisto

Lähtö klo 14: Träskändan puistotie 6,

päärakennuksen pääovi.

28.4 Historiakävely: Otsolahti

Lähtö klo 14: Kontionkuja 9, parkkipaikka.

5.5. Historiakävely: Leppävaara

Lähtö klo 14: Upseerinkatu 5,

Vanhan Albergan puisto.

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]