Jaa ystävillesi

Opastettu kierros Träskändassa, Aurora Karamzinin jalanjäljillä 13.10.2020 klo 14

Tutustumme Träskändan kauniiseen ympäristöön ja kiehtovaan historiaa, sekä tulevaisuuden suunnitelmiin VTM Mari Anthonin johdolla. Päähenkilönä on kartanon tunnetuin ja pitkäaikaisin omistaja Aurora Karamzin, upporikas ja kuvankaunis hovineiti, josta kypsyi merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja koko kansan rakastama hyväntekijä. Ehdoton kohokohta Träskändan historiassa oli keisari Aleksanteri II:n vierailu, josta edelleen muistuttavat mm. koristeellinen latriini sekä Keisarin tammi. Luonnonsuojelualueella on myös monia muita merkittäviä rakennuksia ja muistomerkkejä. Mahdollisuus keskustella myös kaupungin omistaman, tyhjillään olevan päärakennuksen sekä luonnonsuojelualueen tulevaisuudesta.

Kävelykierrokset ovat ympäristöystävällinen ja hieno tapa tutustua omaan ympäristöön – kävellen on aikaa havainnoida paljon sellaista, mikä bussin ikkunasta jää näkemättä. Träskändan ympäristö on erityisen upea – historia, vanhat rakennukset ja muistomerkit, kaunis luonto, puutarha ja luonnonsuojelualue, vanhat puut ja metsän eläimet…  Kävelykierroksilla on myös paras mahdollisuus keskusteluun, kysymyksiin, ajatusten ja tietojen vaihtoon.

Tapaamme osoitteessa Träskändanristi, entisen Aurorakodin parkkipaikan vieressä, missä on kaksi valkoiseksi maalattua puurakennusta. Tasaraha, 10€ mukaan.

Vastaamalla EKANin sähköpostiin voit vielä ilmoittautua mukaan. Sää ei haittaa, ota sen mukainen asu ja jalkineet. Voit tulla suoraan perille, tai klo 13.30 kimppakyytiin Tapiola Gardenin edestä (ilmoittaudu siihen).

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]