Jaa ystävillesi

Tervetuloa aloittamaan akateemisten naisten vilkasta syyskautta! Hiljaista ei ole ollut kesälläkään, vaikka tiedottamisemme on ollut tyystin hiljaisena. Halusimme päästä julkaisemaan uuden nettisivustomme www.ekanry.fi . Toivon, että kaikki innolla käytte tutustumassa siihen ja annatte myös palautetta. Teimme sitä ’kesäprojektina’, jonka mahdollisti Osuuspankin kesäseteli ja sillä työn suorittanut lukiolainen. Jatkamme edelleen näiden jäsenkirjeiden lähettämistä sähköpostilla, mutta löydätte tapahtumatietoa myös nettisivulta ja Facebookista.

Kesän aikana haimme ja saimme Espoon kaupungin ’kulttuuri hyvinvoinnin tukena’-apurahan. Kohteeksi määrittelimme opastetut kävelykierrokset ja kirjapiirin. Käytämme avustuksen pääosin ensi vuonna, liiton 100-vuotisjuhlinnan merkeissä. Tälle syksylle järjestämme yhden opastuksen lokakuun alkupuolella. 

Aloitamme kuukausitapaamiset joka kuukauden toinen torstai noin klo 17.30 Ison Omenan palvelutorin neuvotteluhuoneessa. Näiden on tarkoitus olla vapaamuotoisia, mutta kuhunkin on valittu jokin teema. Torstai 9.9. klo 17.30 neuvotteluhuone Kari on varattu tutustuaksemme  Mannerheimin Lastensuojeluliiton toimintaan Espoossa, kiinnostuksen kohteena heidän läksykummityönsä sekä heidän toimintansa maahanmuuttajanaisten ystävinä. Torstaina 14.10. klo 17.30 neuvotteluhuone Meri kutsuu meidät mukaan otsikolla Väistämättömän äärellä – mietteitä kuolemasta. Alustajana on yleislääketieteen erikoislääkäri, kotisaattohoidon asiantuntija Kaija Saarelma. Torstaina 11.11. klo 18 neuvotteluhuone Meri on varattu teemalle elämän merkityksellisyys.

Aloitamme myös Leidilounaat, ensimmäinen on keskiviikkona 8.9. klo 12 Tapiolassa Ainoan Bistro O Matissa, 3. krs. Pyydämme ilmoittautumiset Liisa Hallikaiselle, puh. 050 3021886 viimeistään edellisenä päivänä.

Ilomme on suuri siitä, että voimme aloittaa pitkän koronakauden jälkeen oikeita kohtaamisia läsnäollen. Siitä huolimatta meillä on runsaasti etäohjelmaa. Niihin tarvitaan aina linkki tai tieto, miten yhteyteen pääsee. Sen vuoksi on linkit pyritty tuomaan saataville alla olevassa taulukossa. En voi olla mainitsematta tässä niistä vielä Helena Ranta Forumia maanantaina 30.8.2021 klo 14.00–16.00. Seminaari syventyy muistamisen ja unohtamisen merkitykseen konfliktinratkaisussa ja menneisyyden vääryyksien sovittamisessa. Suosittelemme lämpimästi sen seuraamista.

Koska näitä etätapahtumia tulee olemaan jatkossakin, ja digitalisaation vaikutukset näkyvät enemmän ja enemmän yhteiskunnassamme, haluaisimme taas järjestää jäsenistölle digikoulutusta. Siihen voimme hakea rahaa sekä SANLilta että muista lähteistä. EKANin hallitus päättikin kysyä, millaisiin arjen taitoihin parannusta tarvittaisiin. Kyselylomake on ohessa. Toivomme, että sen avulla pohtisitte tarpeitanne ja vastaisitte – joko palauttamalla kyselyn sähköisesti tai tuomalla sen seuraavaan tapaamiseemme. Myös vapaamuotoinen vastaus on tervetullut.

Muistutan vielä, että Espoo-päivänä 28.8. on paljon tapahtumia, mm. Runopiknik klo 12-13.30 Eeva Kilven runo- ja perhospuistossa Tapiolassa.

EKANin hallituksen puolesta Armi

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]