Jaa ystävillesi

Tervetuloa kuuntelemaan yleislääketieteen erikoislääkäri, kotisaattohoidon asiantuntija Kaija Saarelman esitystä torstaina 14.10.21 klo 17.30. Tapaamme Ison Omenan palvelutorilla neuvotteluhuoneessa Meri. Keskustelemme teemasta VÄISTÄMÄTTÖMÄN ÄÄRELLÄ – mietteitä kuolemisesta.

Oheisessa Iltasanomien linkissä Kaija Saarelma kertoo potilaasta, jonka tuskan äärellä ajatus eutanasiasta nousi väkisin mieleen https://www.is.fi/uutiset/art-2000008303411.html?cs

Useimmat eivät pelkää kuolemaa, mutta kylläkin kuolemiseen liittyviä asioita.

Kuten ei syntymisellä ei kuolemisellakaan ole kenraaliharjoitusta. Kukaan ei voi etukäteen varmuudella kertoa, miten kunkin kuoleminen etenee, mutta Suomessa korkeatasoinen saattohoito turvaa yksilöllisen tuen ja hoidon kuolevalle.

Hoitotahdon selkeä ilmaiseminen on arvokasta. Se auttaa merkittävästi kuolevaa hoitavia lääkäreitä työskentelemään yhteisymmärryksessä potilaan kanssa. Hoitotahto on puhtaasti lääketieteellisiin hoitopäätöksiin liittyvä asiakirja. Sillä ei ole mitään tekemistä kuolevan henkilökohtaiseen hoivaan tai mieltymyksiin liittyvien toiveiden kanssa.

Suositellut julkaisut