Jaa ystävillesi

Millainen on Japani?

Yli 3000 saarta, 126 miljoonaa asukasta, perustuslaillinen monarkia, lumipeitettä vuoristossa tai subtrooppista kasvillisuutta, suurin osa vuoristoa ja metsää, sopuisasti shintolaisuutta ja buddhalaisuutta. Kieli, joka haastaa länsimaisen opiskelijan.

Maa on täynnä uskomattomia maisemia, tapoja, ristiriitaisuuksia ja hyvää ruokaa. Kohteliaisuus, rauhallisuus ja perinteiden kunnioittaminen huokuu japanilaisista, mutta suurkaupungissa elämä sykkii kiivaana – ja myös kalliina vanhenevalle väestölle.

Välähdyksiä Japanista

Miten voikaan yli 30 vuotta sitten tehty työtehtävien valinta vaikuttaa edelleen elämään? Työmatkat ja -rupeama Japanissa avasivat silmät hyvin erilaiseen maailmaan ja kulttuuriin kuin aiemmin koetut maat olivat tehneet. Kotimainen työnantaja ja Suomi olivat parasta AAA-luokkaa, joten olosuhteet olivat erinomaiset taloudeltaan vakaassa Japanissa työskentelylle.  Pitkätkin työpäivät olivat mieluisia ja hyvässä työympäristössä mukavia. Kotimatkalla iltamyöhällä poikettiin kirjakauppaan hankkimaan lisää kirjoja japanilaisuudesta tai piipahdettiin ostamassa susheja kioskilta. Vapaa-aika kului kollegojen kanssa maahan ja kulttuuriin tutustuen. Japanista jäi jälki, joka ei ole kadonnut mielestä eikä sydämestä töiden ja elämän suuntauduttua muualle.

Tule kuuntelemaan pieniä omakohtaisia välähdyksiä Japanista, jonne meidät vie Elina Piki!

Tervetuloa MatkaUnelmiin tästä linkistä MatkaUnelmia_Japani.

Teksti ja kuva: Elina Piki

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]