Jaa ystävillesi

Haikupaja 2020

EKAN ry halusi koronavuonna 2020 osoittaa, että etäkokousvälineet (Zoom, Teams) sopivat myös luovaan yhteistyöhön ja jäsenistön yhteisöllisyyden ylläpitoon vapaamuotoisesti.

Haikupaja alkoi perehtymisellä japanilaiseen haikutekniikkaan ja kirjallisuudesta löytyviin haikurunoihin. Opastajanamme toimi jäsenemme Elina Piki. Pian päätimme ryhtyä luomaan ryhmän omia haikuja. Saatoimme sopia aiheen (esimerkiksi vuodenajat), käytimme hetken aikaa kukin luodaksemme oman haikumme, jonka jälkeen niitä luettiin ja niistä keskusteltiin. Seuraavaksi saatoimme sopia haikun ensimmäisen (tai viimeisen rivin) ja kukin kirjoitti siitä oman haikunsa. Yhdellä tapaamisella syntyi iso joukko haikuja ja kaikille hyvä mieli istunnon päätteeksi.’Haikumoodi’ jäi päälle niin, että niitä syntyi myös ulkoillessa, haasteena oli muistaa kaikki syntyneet haikut kotiin palattua.

Haikupaja kokoontui viikottain syys-lokakuussa 2020.  Tarkoitus on jatkaa runojen parissa, yhtenä vaihtoehtona on ollut tankapaja. Esimerkkejä työmme tuloksista:

rakkaus lumeen / kovilla kolatessa / metri vielä (EP)

vuoret sumussa / jättiläisen unessa / kaikki hyvin (SJ)

metsä herännyt / sinivuokot hehkuvat/- harmaus poissa (EL)

aamurusko soi / merenrannassa hiljaa / istun kivellä (AW)

lumen luojalla / kinoksia polulla / outo rakkaus (EP)

sammalmättäällä / harmaan kiven vieressä / keijujen koti (SJ)

sammalmättäällä / metsän suojassa / tunteet laukassa (EL)

kahlaan metsässä / mustikoita saappaissa / lintua naurattaa (AW)

Suositellut julkaisut

[instagram-feed]