Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

Oranssilla tekstillä olevat tapahtumat järjestää VAN. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset yhdistyksen nettisivuilta

 

MAALISKUU
 
20.3. EKAN Vaalipaneli klo 18.00-20.00 Ison Omenan stagella. Teemana naisten asema ja tasa-arvo. Espoolaisia naisehdokkaita, juontajana tekn. tri Minna-Kaarina Forsse'n.
 
27.3. Maaliskuun Leidilounas klo 12.00 Tapiolan Garden-hotellissa. Ilmoittautumiset 25.3 mennessä joko puh.050-3021886 tai liisa.hallikainen[at]kotikone.fi
 
HUHTIKUU
 
8.4 AmosRex klo 16
Opastettu kierros, yhdistys maksaa opastuksen, kukin sisäänpääsyn itse. Ilmoittautumiset 26.3 mennessä puh. 050-4661666 seija.vaajoensuu(a)luukku.com
 
Kirjapiiri 9.4. klo 17 Retron kahvilassa Isossa Omenassa.
 
TOUKOKUU
 

Vierailu sisäministeriöön tiistaina 7.5.2019 klo 14,  Kirkkokatu 12, 00170 Helsinki (Kruununhaka).. Kuulemme aluksi osastopäällikkö Jukka Aalon yeiskatsauksen hallinnonalaan sekä ajankohtaiskatsauksen sen hetkisiin ajankohtaisiin asioihin. Sen jälkeen erityisasiantuntija  Lauri Holmström kertoo sisäisen turvallisuuden tila-raportista.Ilmoittautumiset 26.4. mennessä leena.hagman(at)gmail.com 

 

Taidenäyttely

Lisätty 21.03.2016

Meinasi käydä vanhanaikaisesti. Tiedättehän – aiot mennä taidenäyttelyyn, mutta et ihan heti ehdi. Sitten kun olisit menossa, huomaat sen päättyneen edellisenä päivänä. Ihan sattumalta huomasin, että taidenäyttely Kauniaisten kaupungintalolla oli auki enää seuraavana päivänä. Kerkesin sittenkin ennen purkua.

Kansalaisopiston kuvataideryhmän näyttelyssä Meressä ja maan päällä Kauniaisten kaupungintalolla oli myös jäsenemme, Anna-Liisa Järviahon, akvarelleja. Nämähän piti nähdä.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut vain akvarellinäyttely. Siellä oli myös öljyväri- ja akryylimaalauksia. Työt oli ripustettu aiheittain ja näin pääsi hyvin toteamaan, ettei akvarelli todellakaan ole mitään hentoa, kevyttä vaikka se voi sitä ollakin.
 
Näyttelyssä käyvien taiteesta nauttijoiden ja keräilijöiden olisi hyvä päästä eroon siitä perinteisestä ”ai se on tollanen, mikä, akvarelli, siis niinku vesiväri” –asenteesta. Jos se näyttää niin helpolta, niin se näyttää helpolta samasta syystä, kuin kaikki muu, joka näyttää helpolta: sen eteen on tehty töitä. Paljon.

Jos se näyttää helpolta, tee itse perässä. Sanon tämän kaikessa ystävyydessä, en naljaillen.

Maalaamisessa ja piirtämisessä lopputuloksella, sillä kankaalle tai paperille syntyneellä lopputuloksella, ei loppujen lopuksi ole niin paljon merkitystä. Merkitys on siinä tekemisessä. Piirtäessäsi, maalatessasi, katsot kohdetta, pohdit sitä, sen suhdetta ympäristöönsä. Mietit, miksi kiinnitit siihen huomiota ja sitä, mitä siinä näet. Mietit, miltä se tulee näyttämään valmiina tai ”valmiina”, milloin tuollainen työ nyt on valmis. Ensin ehkä yrität kovasti saada siitä näköisen. Pikkuhiljaa toteat, että ei siitä ehkä näköistä tule, mitä lopulta on ”näköinen”, sehän on tulkinta. Jatkat kuitenkin, kunhan piirrät, kunhan maalaat… ja lopulta ehkä huomaat ajatuksesi olevan jossain ihan muualla. Parhaimmillaan pääset vuosikymmenten taakse, lapsuuteen, kun pystyit kaikkeen ja teit hienoja taideteoksia. Onnistut. Sillä, mitä toiset lopputuloksesta ajattelevat, ei ole merkitystä. Sillä, että sinä teit sen, on merkitystä. Saavutat saman tunteen, kuin lapsena. Ja se on hienoa.

Nándor Mikolalla oli tapana sanoa, että maalaa joka päivä. Ja jos et pysty maalaamaan joka päivä, pidä edes sivellintä kädessäsi joka päivä.

Alla olevat akvarellit ovat Anna-Liisa Järviahon työt tuosta näyttelystä.

Piisa Luukka

Kuvagalleria