Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

Kaikkiin tilaisuuksiin pyydämme ilmoittautumaan, yleensä sihteerille tai erillisten ohjeiden mukaisesti. HUOM! Oranssilla tekstillä olevat tapahtumat järjestää VAN. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset yhdistyksen nettisivuilta.

 

Marraskuu

14.11.

Marraskuun Leidilounas Isossa Omenassa. Paikka tarkentuu.

Näytelmä Musta Saara klo 19, Kansallisteatteri.

26.11.

Lounastapaaminen klo 12.00, Tikkurilan Lysti, Vernissakatu 3.

27.11. klo 18.00 EKAN vuosikokous Tapiolan kirkon pylvässalissa. Ilmoittauduthan mukaan ajoissa
 
Joulukuu
 
11.12. klo 19.00 EKAN 30-juhlaillallinen ravintola Loisteessa. Illallisen hinta jäsenille 29 euroa, ilmoittautumiset ja maksu 30.11. mennessä hpihlatie[at]gmail.com
 

Taidenäyttely

Lisätty 21.03.2016

Meinasi käydä vanhanaikaisesti. Tiedättehän – aiot mennä taidenäyttelyyn, mutta et ihan heti ehdi. Sitten kun olisit menossa, huomaat sen päättyneen edellisenä päivänä. Ihan sattumalta huomasin, että taidenäyttely Kauniaisten kaupungintalolla oli auki enää seuraavana päivänä. Kerkesin sittenkin ennen purkua.

Kansalaisopiston kuvataideryhmän näyttelyssä Meressä ja maan päällä Kauniaisten kaupungintalolla oli myös jäsenemme, Anna-Liisa Järviahon, akvarelleja. Nämähän piti nähdä.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut vain akvarellinäyttely. Siellä oli myös öljyväri- ja akryylimaalauksia. Työt oli ripustettu aiheittain ja näin pääsi hyvin toteamaan, ettei akvarelli todellakaan ole mitään hentoa, kevyttä vaikka se voi sitä ollakin.
 
Näyttelyssä käyvien taiteesta nauttijoiden ja keräilijöiden olisi hyvä päästä eroon siitä perinteisestä ”ai se on tollanen, mikä, akvarelli, siis niinku vesiväri” –asenteesta. Jos se näyttää niin helpolta, niin se näyttää helpolta samasta syystä, kuin kaikki muu, joka näyttää helpolta: sen eteen on tehty töitä. Paljon.

Jos se näyttää helpolta, tee itse perässä. Sanon tämän kaikessa ystävyydessä, en naljaillen.

Maalaamisessa ja piirtämisessä lopputuloksella, sillä kankaalle tai paperille syntyneellä lopputuloksella, ei loppujen lopuksi ole niin paljon merkitystä. Merkitys on siinä tekemisessä. Piirtäessäsi, maalatessasi, katsot kohdetta, pohdit sitä, sen suhdetta ympäristöönsä. Mietit, miksi kiinnitit siihen huomiota ja sitä, mitä siinä näet. Mietit, miltä se tulee näyttämään valmiina tai ”valmiina”, milloin tuollainen työ nyt on valmis. Ensin ehkä yrität kovasti saada siitä näköisen. Pikkuhiljaa toteat, että ei siitä ehkä näköistä tule, mitä lopulta on ”näköinen”, sehän on tulkinta. Jatkat kuitenkin, kunhan piirrät, kunhan maalaat… ja lopulta ehkä huomaat ajatuksesi olevan jossain ihan muualla. Parhaimmillaan pääset vuosikymmenten taakse, lapsuuteen, kun pystyit kaikkeen ja teit hienoja taideteoksia. Onnistut. Sillä, mitä toiset lopputuloksesta ajattelevat, ei ole merkitystä. Sillä, että sinä teit sen, on merkitystä. Saavutat saman tunteen, kuin lapsena. Ja se on hienoa.

Nándor Mikolalla oli tapana sanoa, että maalaa joka päivä. Ja jos et pysty maalaamaan joka päivä, pidä edes sivellintä kädessäsi joka päivä.

Alla olevat akvarellit ovat Anna-Liisa Järviahon työt tuosta näyttelystä.

Piisa Luukka

Kuvagalleria