Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

Kaikkiin tilaisuuksiin pyydämme ilmoittautumaan, yleensä sihteerille tai erillisten ohjeiden mukaisesti. HUOM! Oranssilla tekstillä olevat tapahtumat järjestää VAN. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset yhdistyksen nettisivuilta.

Syyskuu

13.09.

Tutustuminen Laila Pullisen näyttelyyn Nissbackan veistospuistossa klo 17.00.

20.09.

Lounastapaaminen Ravintola Sapusca klo 12.00.

Lokakuu

06.10.

SANL liittokokous Raumalla.

10.10.

Pääkaupunkiseudun yhdistysten järjestämä Työn Murros seminaari klo 15-18.30, paikkana Tekniskan salit (Eerikinkatu 2, 6 krs.).

17.10

Lokakuun Leidilounas klo 12.00 paikkana Tapiola Garden.

24.10

Eija Laineen esitys aiheesta KV-strategia klo 18-20 Ison Omenan palvelutorilla kokoushuoneessa Kari.

25.10.

Veronica Kalhourin esitelmä kunniaväkivallasta, paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Marraskuu

14.11.

Marraskuun Leidilounas Isossa Omenassa. Paikka tarkentuu.

Näytelmä Musta Saara klo 19, Kansallisteatteri.

26.11.

Lounastapaaminen klo 12.00, Tikkurilan Lysti, Vernissakatu 3.

Puheenjohtajan Tervehdys

Lisätty 01.09.2016

Tänä vuonna kesä on tarjonnut meille vuoroin sadetta ja auringonpaistetta. Toivon mukaan kaikki ovat saaneet nauttia kesästä ja ihanasta luonnostemme täysin rinnoin.  EKAN on valmistautumassa syksyn tapahtumiin ja saatte piakkoin ohjelmamme, josta tulee monipuolinen ja kiinnostava.

Ensi alkuun tarjoamme EKANin maalarijäsenten näyttelyssä Tapiolan kirkossa 5-18.9. silmän iloa (toivottavasti!) ja ”Elämän värejä”.  Avajaiset ovat 5.9. klo 18. Sinne ovat kaikki sydämellisesti tervetulleita kumppaneineen, sukulaisineen ja ystävineen! Tarjottavana on pientä purtavaa.

Leidilounas järjestetään Tapiolassa Kylä-ravintolassa 7.9. klo 12. Silloin voimme yhdessä jutella kuulumisistamme ja syksyn suunnitelmista. Myös kirjapiiri jatkaa 14.9. klo 17:30 Tapiolan kirjaston kokoustilassa.

Kuten muistanette, GWI järjesti elokuun lopulla konferenssin Kapkaupungissa, jossa käytiin keskustelua GWIn aloitteesta jäsenmaksujen korottamiseksi. Konferenssissa päädyttiin korottamaan jäsenmaksu portaittain kolmivuotiskaudella. Kaikkein ikävintä tilanteessa on se, että GWI on elänyt yli varojensa ja ajanut järjestön maksukyvyttömyyden tilaan. Liikaa varoja on kulunut hallintoon eikä toivottua yksityistä rahoitusta ole saatu. Taloustilannetta GWI yrittää nyt korjata jäsenmaksuja korottamalla.
 
Suomen kantahan oli jo alun alkaen kielteinen ja se tehtiin tiettäväksi etukäteen GWIlle ja kaikille jäsenmaille. Ruotsi lupasi tukea kantaamme, mutta loppumetreillä myöntyi ym. kompromissiehdotukseen. Suomen Akateemisten Naisten Liitto ei luovu kielteisestä kannastaan. Asia ei ole meille läpihuutojuttu. Tiistain (30.8.  SANLin kansainvälisten asioiden toimikunnassa pohdittiin tilannetta ja eri ratkaisumalleja. Esitystä keskushallitukselle hiotaan vielä 16.9. Toimikunnan esitys viedään keskushallituksen hyväksyttäväksi. Lopulliset päätökset tehdään vuosikokouksessa marraskuussa OULUssa.  

Lyhyesti esityksemme tässä vaiheessa lähtee siitä, että SANL eroaa Maailmanjärjestöstä ja samalla eurooppalaisesta kattojärjestöstä joulukuussa 2016. Vaihtoehdot nykyiselle kansainväliselle toiminnalle selvitetään ja tuodaan esitys vuosikokoukseen 2017. Tämän mallin mukaan SANLin jäsenmaksu laskisi 5 eurolla. Se mahdollistaisi hieman enemmän varoja paikallisyhdistyksille toimintansa kehittämiseen. Muut kansainvälisestä yhteistyöstä säästyvät varat käytettäisiin uuteen kansainväliseen toimintaan, esim. Liiton omaan projektiin, jonkun toisen järjestön tukemiseen tai paikallisjärjestöjen kansainvälisten hankkeiden tukemiseen. Nämä ovat siis alustavia kaavailuja, jotka voivat vielä muuttua. Varmana voidaan pitää sitä, että EKANin jäsenmaksu ei nouse ja kansainvälinen toiminta jatkuu tavalla tai toisella. Ja esimerkiksi Helvi Sipilä-seminaaria YK:ssa ei kukaan voi meiltä viedä. 

Leidilounaalla 7.9. voin kertoa tilanteesta enemmän.

EKANin jäseniä on ollut mukavasti edustettuina SANLissa. Vankka edustus on hyvä tae sille, että omat kantamme tuodaan keskushallituksessa esiin ja toisaalta saamme edustajamme kautta tietoa tärkeistä asioista. Marjatta Sala on eroamisvuorossa keskushallituksesta. Vapaana on kolme hallitusjäsenen paikkaa ja sekä I että II varapuheenjohtajan paikka. EKANin hallitus nimesi ehdokkaaksemme jäsenemme Armi Westinin. Aikanaan voitte lukea Minervasta lähemmin, keitä on ehdolla keskushallitukseen. Toivomme tietenkin onnea ja menestystä Armille SANLin vuosikokouksessa, jossa tulevat uudet jäsenet valitaan! Lähde mukaan Ouluun tukemaan Armin valintaa!

Myös EKANin hallituksessa tapahtuu muutoksia. Useampi hallituksen jäsen on erovuorossa ja toivomme aktiivisia jäseniä mukaan toimintaan. Paikkoja vapautuu peräti viisi. Ilmoittaudu siis rohkeasti mukaan iloiseen ja eloisaan joukkoomme! Erilaista osaamista arvostetaan. Vinkkaa puheenjohtajalle tai sihteerille kiinnostuksestasi ja kysy lisätietoja! Esitykset on tehtävä ennen marraskuun loppua pidettävää syyskokousta. Ehditte tykönänne vielä miettiä asiaa, mutta olisimme tyytyväisiä, jos saisimme ehdokaslistan kokoon viimeistään lokakuussa.

Oikein hyvää, virkistävää syksyn alkua kaikille!

Heidi Pihlatie
puheenjohtaja