Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

15.2. klo 15-17.30 ArtEKANin näyttelyn avajaiset, kaikki ekanilaiset ovat lämpimästi tervetulleita! Paikkana Tapiolan Galleria Unelma, Kauppamiehentie 6. Näyttely pysyy avoinna 15.2. - 9.3. ma 9-18 ja ti-pe 9-15,  viikonloppuisin suljettu.

21.2. klo 12.00 Leidilounas Ison Omenan ravintola Haraldissa. Ilmoittautumiset liisa.hallikainen[ät]kotikone.fi tai puh 050-3021886.

Helena Rannan juhlaseminaari: Naiset, rauha ja ihmisoikeudet

Aika: Ke 28.2. klo 12–16
Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskuksessa (Hanasaarenranta 5, Espoo)

Seminaariin on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 21.2. mennessä.

27.2. klo 16.00-18.00 Vierailu Otavalla. Tapaamme kirjalija Anna Rimpelän, joka kertoo esikoiskirjastaan "Pitkään meni ihan hyvin". Lisäksi saamme tutustua muuhun Otavan tuotantoon ja ostaa kirjojaan 50% alennuksella. Ilmoittautumiset Heidi Pihlatielle hpihlatie@gmail.com 16.2. 2018 mennessä!

6.3.2018 klo 15.30 -17.30 Kirjapiiri Ison Omenan kirjaston tilassa Myrsky (604). Lisätietoja kirjapiirin sivulla.

8.3 klo 13  NAISTEN PÄIVÄN kakkukahvit  Galleria Unelmassa Kauppamiehentie 6, 2.krs.

27.3. klo 17.30 Sari Kuusela puhuu Tapiolan kirkon pylvässalissa aiheenaan Organisaatiodramaturgia - mitä se on ja miten sitä voi hyödyntää työyhteisöjen kehittämisessä. Sari Kuusela on sosiaalipsykologi, pedagogi ja tietokirjailija (YTT, KL), joka on väitellyt vallasta ja vuorovaikutuksesta
johtamisessa ja syventynyt organisaatioelämään. Sari Kuuselan blogi on luettavissa osoitteessa www.organisaatioelamaa.fi

SANL naisasianaisten yhdistys

Suomen Akateemisten Naisten Liitto (SANL) perustettiin jo v. 1921 Kansainvälisen Yliopistonaisten Liiton (IFUW) mallin ja ideoiden innoittamana. SANLin ensimmäiset paikallisjärjestöt perustettiin v. 1927 ja siitä alkaen lukumäärä vähitellen kasvoi.

Liiton ja jäsenyhdistysten ensisijaiset tavoitteet, naisten aseman edistäminen ja tasa-arvo ovat säilyneet toiminnan keskiössä. Uusia haasteita ja teemoja on noussut esiin, mm. kasvaneen maahanmuuton seurauksena. Yhtäläiset työurat ja samapalkkaisuus ovat nyt tärkeitä tavoitteita.Naisiin kohdistuva väkivalta, nuorten koulutettujen naisten työllistyminen ja nuorten syrjäytyminen ovat myös uusia alueita, joihin tulisi pureutua perusteellisemmin.

Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset

Espoon Akateemiset naiset perustettiin vasta v. 1988 SANL:in puheenjohtajaksi v. 1982 valitun Marjatta Koskijoen aloitteesta. Varsinaisena dynamona alkuvuosina oli kuitenkin Pirkko-Liisa Enäjärvi-Jantunen, josta tuli Espoon-Kauniaisten Akateemisten Naisten ensimmäinen puheenjohtaja. Hänellä oli sitä ennen kertynyt jo runsaasti kokemusta Suomen Akateemisten Naisten Liiton, SANL:in, hallituksesta ja monesta paikallisyhdistyksestä.

Espoon Akateemiset naiset laajeni vähitellen Espoon-Kauniaisten Akateemisiksi Naisiksi (EKAN ry). Vuosittaisten ohjelmien kirjo on ollut suuresti kiinni jäsenten kiinnostuksen kohteista. Ajankohtaisiin teemoihin perehtyminen ja uusien näkökulmien etsiminen aiempiin haasteisiin on ollut toiminnan kimmokkeena. Ollaan oltu valmiita kohtaamaan uusia haasteita ja omaksumaan uutta. Yksi tällainen haaste oli mm. ”Luetaan yhdessä” -toiminnan eli suomen kielen opetuksen käynnistäminen maahanmuuttajanaisille. Samalla toiminta edistää kotoutumista. Kotoutuminen on päämääränä myös ”Auroras” -verkostossa, jossa EKAN ry on mukana.  Kohderyhmänä ovat yliopisto- tai korkeakoulututkinnon suorittaneet maahanmuuttaja-naiset, joita pyritään perehdyttämään Suomen työelämään.