Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

 

15.2. klo 15-17.30 ArtEKANin näyttelyn avajaiset, kaikki ekanilaiset ovat lämpimästi tervetulleita! Paikkana Tapiolan Galleria Unelma, Kauppamiehentie 6. Näyttely pysyy avoinna 15.2. - 9.3. ma 9-18 ja ti-pe 9-15,  viikonloppuisin suljettu. 

 

21.2. klo 12.00 Leidilounas Ison Omenan ravintola Haraldissa. Ilmoittautumiset liisa.hallikainen[ät]kotikone.fi tai puh 050-3021886.


Helena Rannan juhlaseminaari: Naiset, rauha ja ihmisoikeudet

Aika: Ke 28.2. klo 12–16
Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskuksessa (Hanasaarenranta 5, Espoo)

Seminaariin on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 21.2. mennessä.

 

27.2. klo 16.00-18.00 Vierailu Otavalla. Tapaamme kirjalija Anna Rimpelän, joka kertoo esikoiskirjastaan "Pitkään meni ihan hyvin". Lisäksi saamme tutustua muuhun Otavan tuotantoon ja ostaa kirjojaan 50% alennuksella. Ilmoittautumiset Heidi Pihlatielle hpihlatie@gmail.com 16.2. 2018 mennessä!

 

6.3.2018 klo 15.30 -17.30 Kirjapiiri Ison Omenan kirjaston tilassa Myrsky (604). Lisätietoja kirjapiirin sivulla.

 

8.3 klo 13  NAISTEN PÄIVÄN kakkukahvit  Galleria Unelmassa Kauppamiehentie 6, 2.krs.

 

27.3. klo 17.30 Sari Kuusela puhuu Tapiolan kirkon pylvässalissa aiheenaan Organisaatiodramaturgia - mitä se on ja miten sitä voi hyödyntää työyhteisöjen kehittämisessä. Sari Kuusela on sosiaalipsykologi, pedagogi ja tietokirjailija (YTT, KL), joka on väitellyt vallasta ja vuorovaikutuksesta
johtamisessa ja syventynyt organisaatioelämään. Sari Kuuselan blogi on luettavissa osoitteessa www.organisaatioelamaa.fi 

Taidenäyttely

Lisätty 21.03.2016

Meinasi käydä vanhanaikaisesti. Tiedättehän – aiot mennä taidenäyttelyyn, mutta et ihan heti ehdi. Sitten kun olisit menossa, huomaat sen päättyneen edellisenä päivänä. Ihan sattumalta huomasin, että taidenäyttely Kauniaisten kaupungintalolla oli auki enää seuraavana päivänä. Kerkesin sittenkin ennen purkua.

Kansalaisopiston kuvataideryhmän näyttelyssä Meressä ja maan päällä Kauniaisten kaupungintalolla oli myös jäsenemme, Anna-Liisa Järviahon, akvarelleja. Nämähän piti nähdä.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut vain akvarellinäyttely. Siellä oli myös öljyväri- ja akryylimaalauksia. Työt oli ripustettu aiheittain ja näin pääsi hyvin toteamaan, ettei akvarelli todellakaan ole mitään hentoa, kevyttä vaikka se voi sitä ollakin.
 
Näyttelyssä käyvien taiteesta nauttijoiden ja keräilijöiden olisi hyvä päästä eroon siitä perinteisestä ”ai se on tollanen, mikä, akvarelli, siis niinku vesiväri” –asenteesta. Jos se näyttää niin helpolta, niin se näyttää helpolta samasta syystä, kuin kaikki muu, joka näyttää helpolta: sen eteen on tehty töitä. Paljon.

Jos se näyttää helpolta, tee itse perässä. Sanon tämän kaikessa ystävyydessä, en naljaillen.

Maalaamisessa ja piirtämisessä lopputuloksella, sillä kankaalle tai paperille syntyneellä lopputuloksella, ei loppujen lopuksi ole niin paljon merkitystä. Merkitys on siinä tekemisessä. Piirtäessäsi, maalatessasi, katsot kohdetta, pohdit sitä, sen suhdetta ympäristöönsä. Mietit, miksi kiinnitit siihen huomiota ja sitä, mitä siinä näet. Mietit, miltä se tulee näyttämään valmiina tai ”valmiina”, milloin tuollainen työ nyt on valmis. Ensin ehkä yrität kovasti saada siitä näköisen. Pikkuhiljaa toteat, että ei siitä ehkä näköistä tule, mitä lopulta on ”näköinen”, sehän on tulkinta. Jatkat kuitenkin, kunhan piirrät, kunhan maalaat… ja lopulta ehkä huomaat ajatuksesi olevan jossain ihan muualla. Parhaimmillaan pääset vuosikymmenten taakse, lapsuuteen, kun pystyit kaikkeen ja teit hienoja taideteoksia. Onnistut. Sillä, mitä toiset lopputuloksesta ajattelevat, ei ole merkitystä. Sillä, että sinä teit sen, on merkitystä. Saavutat saman tunteen, kuin lapsena. Ja se on hienoa.

Nándor Mikolalla oli tapana sanoa, että maalaa joka päivä. Ja jos et pysty maalaamaan joka päivä, pidä edes sivellintä kädessäsi joka päivä.

Alla olevat akvarellit ovat Anna-Liisa Järviahon työt tuosta näyttelystä.

Piisa Luukka

Kuvagalleria