Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

 

16.1.2018  klo 18-19.30 EKAN Kirjapiiri kokoontuu Ison Omenan kirjastossa (tila Kaisla). Tarkemmat tiedot kirjapiirin sivulla.

 
19.-20.5.2018 EKAN kevätretki Viipuriin. Tarkemmat tiedot vasemmalla tiedoituksessa.
 

Kirjapiiri

 

Hyvää joulunodotusta EKAN kirjapiirin puolesta!

Kirjapiiri kokoontuu seuraavan kerran 16.1.2018  klo 18-19.3 Ison Omenan kirjastossa (tila Kaisla). Tämän kertaiset kirjavaihtoehdot ovat:

 

Helvi Hämäläinen: Kylä Palaa tai Katuojan Vettä

Andre Brink: Kovan Valon Maa

 

Hyvää Joulun aikaa ja tavataan ensi vuonna!

 

-----------------------------------

 

Hyvää alkanutta syksyä kirjojen ystävät!

Kirjapiirimme käynnistyy hieman viiveellä, mutta nyt voin jo vahvistaa syksyn ensimmäisen kirjasessiomme ajankohdan. Se on perjantai 13.10. klo 15.00 Ison Omenan kirjastossa kokoushuoneessa Luoto 604.

Keväällä olimme toiveikkaita, että voisimme saada kirjailijavieraaksi Terhi Rannelan ja sen vuoksi valitsimme kirjaksi Rannelan Punaisten kyynelten talo. Rannela on kuitenkin pitemmän periodin ulkomailla ja hänen tapaamisensa peruuntuu. Lokakuuksi kaavailtu Margaret Atwoodin kirja Orjattaresi on noussut yllättäen uudestaan suureen suosioon.  Siitä ketovat pitkät varausjonot kirjastossa. Ehkä sen lukeminen saa jäädä myöhempään ajankohtaan.

Tilalle uskallan ehdottaa Ian McEwanin viimeisintä kirjaa Pähkinänkuori. Sen sain kirjastosta muutamassa päivässä. Sivuja pari sataa  - ja mielestäni nautinnollista luettavaa! Kirja kertoo Hamletin tarinan varsin yllättävästä näkökulmasta: syntymätön poika seuraa äitinsä ja setänsä petosta kohdusta käsin. Ajankohta on nykyaika ja kirja tekee nokkelia ja teräviä havaintoja nyky- maailman menosta. Shakespearen teksti on niin "yleisinhimillinen, moniuloitteinen ja tulkinnoille avoin teksti, että jokainen aikakausi voi tehdä siitä oman tulkintansa". Ja millaisen tarinan McEwan saakaan pähkinänkuoreen mahtumaan! 

Uuudet ja vanhan EKANin kirjojen ystävät - tervetuloa mukaan!

Terveisin,

Heidi Pihlatie